Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie wordt in de meeste gevallen aangebracht indien mensen last hebben van vochtproblemen rondom de vloer. De reden van deze vochtproblemen is dat het in een ongeïsoleerde kruipruimte in de meeste gevallen erg vochtig is. Door het vocht hebben schimmels vrij spel en zal de vloer in huis koud aanvoelen. Kruipruimte Isolatie lost deze problemen op.

Een geïsoleerde kruipruimte kan fikse besparingen op de energierekening opleveren.Maar naast ongemakken in je woning, kan je door het isoleren van de kruipruimte ook een bijdrage leveren op het gebied van duurzaamheid. Je hoeft immers minder te stoken, wat gunstig is voor het milieu! Lees in dit artikel meer over deze isolatievorm.

Hoe gaat kruipruimte isolatie in zijn werk?

Wanneer je besluit om kruipruimte isolatie aan te laten brengen, dan is de eerste stap een bezoek van een isolatiespecialist aan huis om de kruipruimte te bekijken. Belangrijke zaken waarnaar hij kijkt zijn onder andere het vochtgehalte en de eventuele aanwezigheid van puin in de ruimte.

Het aanbrengen van kruipruimte isolatie kan handmatig worden uitgevoerd door een isolatiespecialist.Daarnaast speelt de hoogte van de kruipruimte een belangrijke rol bij het bepalen van de aanpak van de isolatieklus. Zo is niet ieder materiaal geschikt om in ruimtes aan te brengen die voor de isolatiespecialist te laag zijn om in te kunnen werken.

Diverse isolatiematerialen

Voor het isoleren van de kruipruimte zijn er meerdere materiaalsoorten waaruit de isolatiespecialist kan kiezen. Het ene materiaal is voor de ene klus beter geschikt dan voor de andere klus. We zullen in het kort de diverse isolatiematerialen bespreken.

Schelpen

Schelpen zijn letterlijk schelpen die je op het strand kunt vinden. Een grote hoeveelheid van deze schelpen op elkaar geven een isolerend effect in de kruipruimte. Het voordeel van het materiaal is dat het milieuvriendelijk is en dat het materiaal zeer lang blijft functioneren. Tenslotte houden de schelpen vocht erg goed tegen. Een van de weinige nadelen is dat schelpen minder goede isolerende eigenschappen hebben dan andere soorten isolatiematerialen waarmee je de kruipruimte kunt isoleren.

EPS parels

EPS parels zijn van piepschuim. Bij het gebruik van dit materiaal wordt een grote hoeveelheid parels met behulp van een speciale machine in de kruipruimte geblazen. EPS parels zijn met name effectief in kruipruimtes met hoog vochtgehalte. Het product is milieuvriendelijk, eenvoudig aan te brengen en is zeer geschikt voor het aanbrengen van Kruipruimte isolatie in ruimtes die niet hoog genoeg zijn om handmatig isolatiemateriaal in aan te kunnen brengen.

Piepschuimen chips

Net als EPS parels zijn de chips van piepschuim gemaakt. Doordat bij de productie gebruik wordt gemaakt van oud piepschuim, zijn de chips, doordat ze uit gerecycled materiaal bestaan, milieuvriendelijk. De chips werken goed tegen vocht en hebben een goede isolerende werking. Net als de EPS parels kunnen de piepschuimen chips machinaal in de kruipruimte worden geblazen en evenredig worden verdeeld over het oppervlak.

Isolatiematrassen

Isolatiematrassen zijn voor alle soorten vloeren geschikt. Isolatiematrassen worden met de hand op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Het isoleren van de kruipruimte wordt hierdoor ook wel bodemisolatie genoemd. Het product werkt goed tegen vochtige kruipruimtes en het materiaal dat erin zit verwerkt is evenredig over het matras verdeeld. De matrassen kan je prima zelf in de kruipruimte aanbrengen, zolang de kruipruimte hoog genoeg is om in te kunnen werken.

Belangrijke aandachtspunten bij kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie werkt alleen goed indien je ervoor zorgt dat de ruimte onder de vloer goed geventileerd kan worden. In sommige huizen zijn er geen ventilatievoorzieningen onder de woning. In dat geval is het belangrijk om met een isolatiespecialist contact op te nemen voor het aanbrengen van ventilatie voorzieningen.

Een ander belangrijk aandachtspunt is dat, indien de woning meerdere kruipruimtes heeft, deze allemaal geïsoleerd dienen te worden. Kies je ervoor om met enkele ruimtes te beginnen en het effect daarvan af te wachten? Dan is het resultaat van de isolatieklus niet optimaal. Pak het daarom in een keer goed aan en voorzie al de kruipruimtes gelijktijdig van kruipruimte isolatie. Wil je meer weten over het isoleren van de kruipruimte? Bekijk dan een video over het isoleren van de kruipruimte.

Zoals gezegd kan je door je kruipruimte te isoleren een bijdrage leveren op het gebied van duurzaamheid, maar wist je dat er nog veel meer isolatievormen zijn waarmee je de belasting van het milieu nog verder terug kunt dringen? Verdiep je maar eens in de mogelijkheden om bijvoorbeeld je dak te isoleren. Met deze isolatievorm kan je de stookkosten tot wel dertig procent reduceren! Bovendien zijn er voor bepaalde isolatievormen subsidies beschikbaar. Kortom, het is de oriëntatie meer dan waard.

Dit bericht is geplaatst in Isolatie met de tags . Bookmark de permalink.