Mollen bestrijden met carbid

U kent het wel: de grote molshopen in uw achter- of voortuin. Deze molshopen worden natuurlijk veroorzaakt door mollen en lang dacht men dat hier niets tegen te doen was, zonder dat het de mollen pijn zou doen. Tegenwoordig is er een heel vernuftig stofje dat deze beesten op een natuurlijke manier bestrijd: carbid. Mollen vangen met carbid heeft onder andere deze nog vele andere voordelen. In dit artikel leest u meer over deze voordelen.

MolshopenNatuurvriendelijke molbestrijding

Carbid is een stof waar mollen niet al te blij mee zijn. Wanneer men een stuk(je) carbid in een molshoop legt en hier water aan toevoegt, ontstaat er een bepaald gas door een chemische reactie. Dit gas verspreidt zich door de molsgangen en zorgt ervoor dat de mollen een ander leefgebied opzoeken. Het gas werkt namelijk tegen mollen omdat ze hier niet van houden. Het grote voordeel hieraan is, dat u geen last meer heeft van deze beesten. Ze graven zich een weg naar een ander gebied waar ze zich kunnen nestelen, waardoor u geen molshopen meer in uw tuin heeft. Daarnaast is een belangrijke factor het natuurvriendelijke aspect van deze vorm van bestrijding. Omdat het gas niet schadelijk is voor de beestjes, en ze dus niet doodgaan, maar ze alleen verdrijft maakt carbid een natuurvriendelijke vorm van molbestrijding. Dit is een erg belangrijke reden waardoor mensen tegenwoordig steeds meer van dit spul gebruiken om de mollen in hun tuin te verjagen.

Milieuvriendelijk

Ook is het belangrijk om te letten op uw tuin zelf. De molshopen zorgen er natuurlijk voor dat uw groene gazon niet meer zo mooi is. Belangrijk is dus dat de mollen verdwijnen, maar ook dat uw omgeving onaangetast blijft. Ook dit is mogelijk door het gebruik van carbid. Mollen vangen is daardoor erg populair, omdat het voordelig is voor uzelf maar ook voor de natuur. U richt op geen enkele wijze schade aan, wat een grote rol speelt in de keuze voor het bestrijden van dit ongedierte.

Kosteneffici├źnt

Verder is het een feit dat mollencarbid niet erg duur is. Voor een kilo betaalt u slecht enkele euro’s en dat is genoeg om tientallen mollen te verjagen. Daar komt bij dat de stof in stukjes wordt geleverd, wat het dus ook erg praktisch maakt. Daarnaast is het zo, dat molbestrijding door middel van carbid geen hels karwei is. Dat wil zeggen dat u geen expert op dit gebied hoeft te zijn om ze te vangen of te verjagen. U hoeft dus ook niet dure apparaten of vakmensen in te huren om de klus te klaren, omdat u simpelweg een brokje carbid met wat water in een molshoop legt. Een kind kan de was doen.

Voordelig op lange termijn

Ten slotte is het erg belangrijk dat de mollen die u pas geleden heeft verjaagd, niet te snel weer terug komen. Wederom zorgt carbid hiervoor. Het gas is erg sterk en dringt diep door in de aarde onder de grond. Hierdoor blijven de mollen het gas lang ruiken en blijven ze dus ook langere tijd weg. Op lange termijn is molbestrijding met carbid dus ook erg praktisch. Daarnaast wordt het ook veel aanbevolen en is er gemakkelijk aan te komen, wat de stof ook erg klantvriendelijk en een echte aanrader maakt. Check melkbusshop.nl voor meer informatie.

Dit bericht is geplaatst in Duurzaam tuinieren. Bookmark de permalink.