Hekken in gebruik

Tegenwoordig kunnen we ons geen leven meer bedenken zonder hekken. Dit klinkt misschien vreemd, maar je ziet tegenwoordig overal hekwerken om onze eigen grond te beschermen van anderen. Zelfs op openbare terreinen worden soms hekken geplaatst. Elke heeft zo zijn eigen functie. Want dat is toch wel het belangrijkste van hekken: ze moeten functioneel zijn. Ook al is hier tegenwoordig steeds meer veranderingen en plaatsen mensen steeds liever een sierhekwerk in plaats van een erg simplistisch en standaard model hekwerk. Het komt er dus op neer dat we hekken niet zomaar kunnen ontlopen, en dat is ook precies het doel ervan. We willen er eigenlijk altijd iets mee verhinderen. Hekken worden op verschillende plaatsen gebruikt met een vergelijkbaar doel. Wat tegenwoordig echter steeds belangrijker wordt, is dat de hekken duurzaam zijn, dus erg lang meegaan. Op die manier hoeven de materialen minder vaak vervangen te worden en wordt het milieu minder zwaar belast.

Sportvelden

Elke sportclub heeft wel een hekwerk geplaatst om zijn terrein. Nee, dit is niet alleen gedaan zodat ze reclame kunnen maken voor de sponsoren van de club. Dit is ook gedaan zo dat de sporters en de materialen op het veld blijft. Dit is natuurlijk vooral, en misschien wel alleen, bij balsporten. Ballen rollen nog wel eens door en dan heb je geen zin om elke keer weer een paar honderd meter te moeten lopen, alleen om de bal te halen. Er zijn dus vangnetten en hekken. Zo zul je zien dat bij veel balsporten, zoals voetbal, dat er achter de goal extra hoge hekken staan of extra hoge netten hangen. Dit is natuurlijk, omdat de bal dan nog wel eens erg ver omhoog schiet. Zo verhinderen ze de bal om ver weg te verdwijnen.

Voorbeeld van een tuinhek. Dit is een standaard type, maar gaat wel jarenlang mee. Het materiaal is dus erg duurzaam, wat weer goed is voor het milieu!Tuinen

Iedereen heeft eigenlijk wel een hek om zijn tuin. Niet alleen mensen met enorm grote tuinen, maar ook, misschien wel juist, in de rijtjeshuizen zie je over hekken geplaatst. De meeste voorkomende en gebruikte zijn natuurlijk de erg simpele houten hekken. Ze zien er erg natuurlijk uit en zijn erg functioneel. Daarnaast zijn ze vaak ook goedkoop. Bij grotere tuinen zie je steeds vaker sierhekwerken verschijnen. Dit zijn hekken om hun al heel erg mooie tuin nog meer te verfraaien. Het geeft ook iets van een status af natuurlijk. Het is erg imponerend om een heel duur en mooi hek te zien. De verwachtingen van het huis schieten gelijk omhoog. De functie van het hek bij je tuin is natuurlijk om jan en alleman te verhinderen om zomaar in je tuin rond te gaan lopen. Je wilt je privacy beschermen.

Bedrijven

Ook bedrijven hebben vaak een hek geplaatst. Dit is puur vanwege de functie om onbevoegde te verhinderen om op hun terrein te komen. Er zijn heel wat eigendommen die een bedrijf wil beschermen en dat deze niet zomaar meegenomen kunnen worden door de verkeerde personen. Bedrijven zullen dan ook geen sierhekwerk plaatsen, want dit is alleen maar duurder en de functie van het hek is het belangrijkste natuurlijk. Het is dus erg belangrijk voor de bedrijven dat hekwerk onbevoegden erg goed zal verhinderen.

Dit bericht is geplaatst in Duurzaam tuinieren. Bookmark de permalink.